Agressietraining – Just DO it

Home / Blog / Agressietraining – Just DO it

Agressietraining – Just DO it

Agressietraining – Just DO it!

Agressietraining | Als het op trainen en ontwikkelen aankomt, geloven we bij XL10 in de praktische aanpak. Natuurlijk is het nodig om met deelnemers de theorie door te nemen, maar het gezegde “practice makes perfect” ofwel “oefening baart kunst” werkt echt! Tijdens de agressietrainingen oefenen met situaties uit de praktijk levert drie belangrijke opbrengsten op die door onze deelnemers als waardevol worden ervaren.

1: Herkenbaarheid – een goede afspiegeling van de praktijk
Deelnemers vinden het fijn dat onze agressietrainingen zo goed aansluiten op de realiteit van de werkvloer. Dit komt mede door de intakes voorafgaand aan de trainingen, waarmee we ons goed voorbereiden om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen. Maar ook door middel van de persoonlijke aandacht tijdens de kennismaking aan het begin van de training, maken we iedere bijeenkomst perfect op maat. Zo vormt elke training een afspiegeling van de werksituaties en individuele leerdoelen van de deelnemers.

2: Actief zijn – betere resultaten en de tijd vliegt voorbij!
De hele dag in de schoolbanken zitten was vroeger al niet leuk, en nu we volwassen zijn, is dat niet anders. Een urenlange theoretische dump van informatie is voor sommige mensen erg interessant, maar de meeste deelnemers willen vooral iets doen. Actief bezig zijn met agressie- en conflicthantering zorgt ervoor dat nieuwe vaardigheden actief worden ingeslepen. Door deze dynamische opzet horen we vaak dat de tijd voorbij is gevlogen.

3: Inzicht – bewustwording is de eerste stap naar verandering
Niet alleen het zelf oefenen, maar ook je mede deelnemers actief aan het werk zien met praktijkoefeningen, is leerzaam. XL10 focust bij de trainingen niet zozeer op wat er ‘fout’ gaat, maar zorgt ervoor dat de deelnemers inzicht in hun eigen handelen krijgen. Niet alleen de trainer, maar ook de andere deelnemers leveren daarbij waardevolle feedback. Zo maken de trainingen van XL10 de deelnemers bewust van de vaardigheden die ze al bezitten. Bewustwording, zelfinzicht en zelfvertrouwen zijn belangrijke factoren als het gaat om (gedrags)verandering.

Just DO it!
Praten over het omgaan met agressie doen we bij XL10 graag, maar liever gaan we met onze deelnemers gewoon lekker aan de slag. Wil je echt iets leren? Ga het dan doen! “Practice makes Perfect!”

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over agressietraining nog vragen? Bel 074-245 26 45 of mail ons gerust. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jan Geerling - Agressie trainer

Over de auteur:

Jan Geerling
Dit blogartikel is geschreven door Jan Geerling, trainer, acteur en agressie expert voor Agressiecursus.nl van XL10 Training|Opleiding. Naast zijn passie voor theater, houdt Jan zich als trainer vooral bezig met het herkennen en ombuigen van diverse vormen van agressie.

Hoe deelnemers onze trainingen ervaren:

“Fijne cursus, met een goede trainer. Er was veel persoonlijke aandacht en er werd ook in praktijk aan eigen cases gewerkt. Ik heb erg veel aan de cursus gehad en kan wat ik geleerd heb toepassen in mijn werk en dagelijks leven.” 
Latoya via Springest.nl

Hoe deelnemers onze trainingen ervaren:

“Goede training en zeer praktijkgericht. Voordeel van een kleine groep is de individuele aanpak, zodat het zeer gericht is op de zaken waar je dagelijks op het werk mee te maken krijgt.” 
Matty via Springest.nl

Hoe deelnemers onze trainingen ervaren:

“Prettige, duidelijke, ervaren docent. De docent was in staat je continue bij de les te houden. Geen moment verveeld. Het waren twee geweldige dagen.” 
Eveline via Springest.nl

 

contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Agressiecursus.nl
Agressiecursus.nl
Agressiecursus is onderdeel van XL10 Training|Opleiding. Het team van agressiecursus bestaat uit trainers/coaches en acteurs met één passie: het ondersteunen en versterken van teams en individuele medewerkers in het beïnvloeden van gedrag en omgaan met agressie.
Recommended Posts
Agressie op de werkvloer leidt tot miljarden verzuimkostenAgressiehantering voor publieke handhavers